MIND: Mind Young Academy

MIND - Mind Young Academy

Tieners met ernstige psychische klachten vinden het vaak heel moeilijk om daarover te praten. Uit eigen beweging om hulp vragen doen ze ook al niet snel. Toch is het erg belangrijk om de problemen al vroeg te signaleren. Mind Young Academy probeert daarom het taboe op dit onderwerp te doorbreken.

Ernstige psychische klachten bij Nederlandse jongeren komen vaker voor dan we vermoeden. Ruim één op de vijf tieners heeft hier op 19-jarige leeftijd al mee geworsteld. Erover praten? Dat durven ze niet. Voor hun directe omgeving blijven de problemen daarom vaak onzichtbaar.

Mind Young Academy doorbreekt taboe

Praten is wel nodig en het liefst zo vroeg mogelijk. Alleen dan kan op lange termijn zo veel mogelijk leed voorkomen worden. Mind Young Academy is het eerste klassikale onderwijsprogramma dat zich richt op preventie en het taboe doet verkleinen.

De Academy richt zich op leerlingen in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs (15-17 jaar), en de onderbouw van het mbo (17-25 jaar). Zij zijn tijdens deze fase van hun leven volop bezig met de ontwikkeling van hun identiteit. Wie zijn ze en wat willen ze in het leven?

Rolmodellen

De Mind Young Academy sluit aan bij deze levensfase. Jonge rolmodellen die zelf of in hun directe omgeving te maken hebben gehad met psychische problemen komen langs op school. Ze delen hun ervaringen en maken dit onderwerp bespreekbaar in de klas.

De leerlingen leren hun klachten herkennen en hoe ze hierover kunnen praten. Ook krijgen zij informatie over de volgende stap: waar kunnen zij advies of hulp krijgen? Dankzij uw meespelen in de VriendenLoterij kan het programma van de Mind Young Academy landelijk 150 klassen bereiken en zo een hoop jongeren helpen.

Lees meer over MIND

Ontvangen in 2017
€ 397.000,-