Make-A-Wish Nederland - Fantasievolle plek in het Prinses Máxima Centrum

Make-A-Wish Nederland - Fantasievolle plek in het Prinses Máxima Centrum

Make-A-Wish Nederland vervult wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. De stichting laat hen weer even kind zijn in plaats van patiënt. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het vervullen van een wens het kind nieuwe kracht geeft om die onzekere ziekteperiode te lijf te gaan.

Jaarlijks krijgt Make-A-Wish Nederland verzoeken van ongeveer 1.200 kinderen. Bijna de helft lijdt aan kanker. Dankzij uw meespelen in de VriendenLoterij kan de stichting een prachtige Make-A-Wishruimte inrichten in het Utrechtse Prinses Máxima Centrum.

Hier kunnen kinderen en jongeren tussen de 3 en 18 jaar even ontsnappen aan de hele rits intensieve behandelingen. De ruimte is voorzien van moderne technieken zoals een virtual- en augmented reality bril, een magic carpet waarop interactieve spelletjes gespeeld kunnen worden, een 3D-printer en wanden die kunnen wisselen van thema.

Make-A-Wish speeldates

Make-A-Wish organiseert hier ook regelmatig leuke activiteiten zoals een poppentheater, knutselworkshops en speeldates met vriendjes uit de buurt. Op andere momenten wordt de ruimte gebruikt voor wensgesprekken.

Nu Make-A-Wish Nederland fysiek aanwezig is in het Prinses Máxima Centrum is de drempel om een kind aan te melden voor een mooie hartenwens veel lager. Het medisch personeel en ouders zien ook meteen wat het effect op de kinderen is als ze lekker afgeleid zijn door leuke dingen. Wat Make-A-Wish betreft het absolute bewijs dat wensvervullingen een standaard onderdeel zouden moeten zijn van het behandelplan van zieke kinderen.

Lees meer over Make-A-Wish Nederland

Ontvangen in 2017
€ 416.000,-