Maag Lever Darm Stichting (MLDS)

De Maag Lever Darm Stichting is de drijvende kracht in het realiseren van een gezonde buik voor iedereen. En dat is hard nodig, want Nederland telt ruim 2 miljoen buikpatiënten.

Je spijsvertering werkt keihard. Dag in, dag uit. Ze is onmisbaar voor het opnemen van alle benodigde bouwstoffen en geeft je energie. Als je gezond bent, kan je spijsvertering je beste vriend zijn. Maar je spijsvertering kan ook je vijand zijn: ze kan je bang of eenzaam maken, je laten schamen, je uitputten, slopen of je wereld klein maken. Je spijsvertering kan zelfs je dood worden. Voor bijna twee miljoen Nederlanders is hun spijsvertering geen vriend.

Voor hen is aandacht alleen niet genoeg, voor hen strijdt de Maag Lever Darm Stichting dan ook, samen met artsen, met wetenschappers, onderzoekers en met donateurs. Een hoopvolle strijd met steeds meer geweldige ‘wapens’, manieren om ziekten vroegtijdig op te sporen.

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Gesteund sinds 2004
Ontvangen in 2019
€ 501.740
Totaal ontvangen
€ 19,7 miljoen
Door deelnemers gekozen
€ 925.987
"Dankzij de deelnemers die meespelen met de VriendenLoterij kunnen wij belangrijk onderzoek naar spijsverteringsziekten mogelijk maken. En dat is hard nodig!"
Bernique Tool Directeur