HIC

HIC

De Amstelveense hockeyclub HIC (Hockeyclub vereniging Ignatius College) is vlak na de oorlog in 1946 opgericht. Deze Rooms Katholieke hockeyvereniging is, zoals de letter ‘C’ in HIC al deels verklapt, opgericht als schoolclub van het homonieme Jezuïetencollege aan de Hobbemakade in Amsterdam. De school leverde veel succesvolle jeugdspelers voor de jongenselftallen van HIC. Maar niet alleen de jongens waren vroeg actief bij HIC; ook de meiden werden al vroeg toegelaten tot de vereniging. Inmiddels heeft de hockeyclub niks meer te maken met de school en zijn de banden met het Ignatius College in de jaren tachtig volledig verbroken. Alleen de naam en de wolf in het wapen van het clublogo verwijzen nog naar het schoolse verleden.

HIC is een gezellige hockeyclub waar veel aandacht wordt besteed aan de jeugd. Jongens en meiden krijgen veel sportieve kansen en de gebruikelijke zondagmiddag feestjes zorgen voor een sfeervolle stemming bij de vereniging. Maar hockey bij HIC is niet alleen recreatief. Het eerste heren- en damesteam komen uit in de landelijke overgangsklasse. De eerste twee teams van zowel de heren als de dames spelen prestatiegericht hockey.

De wit-oranje-zwart gekleurde hockeyclub bestaat inmiddels uit meer dan 1.850 leden met 55 senioren (veel studenten) en 39 junioren teams. De club blijft groeien en heeft sinds 2006 een fraai, nieuw HIC-huis geopend. Daarnaast beschikt HIC inmiddels over 5 hockeyvelden waaronder een waterveld. De vereniging vervult een belangrijke maatschappelijke functie door het verbeteren van leefbaarheid, de sociale samenhang en volksgezondheid. Dat is en blijft het belangrijkste doel van HIC.

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Web
www.hichockey.nl
Adres
Escapade 7
1183 NM Amstelveen