Rode Kruis

Het Rode Kruis is een humanitaire noodhulporganisatie en biedt hulp aan mensen in nood. Wereldwijd ontvangen slachtoffers bij oorlogen of rampen noodhulp van het Rode Kruis.

Wanneer er in Nederland een ramp gebeurt, zoals een grootschalig ongeluk of een overstroming, dan zorgt het Rode Kruis voor noodhulp ondersteuning. Vrijwilligers bieden medische ondersteuning, zorgen voor ontruiming en evacuatie, bieden slachtoffers een veilige plek en zorgen ervoor dat dierbaren elkaar weer terugvinden.

In Nederland helpt het Rode Kruis de meest kwetsbaren in de samenleving bij voorbereiding op noodsituaties. Ook bij kleine- of grootschalige evenementen, zoals de Nijmeegse Vierdaags en Pinkpop staan vrijwilligers klaar om bezoekers te helpen.

“Dankzij de steun van de VriendenLoterij kan het Rode Kruis ervoor zorgen dat in tijden van nood niemand alleen staat.” – Marieke van Schaik, directeur Rode Kruis.

Daarnaast is het Rode Kruis actief in Nederland met het vergroten van de EHBO-kennis in de samenleving door middel van cursussen en workshops.

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Totaal ontvangen
€ 8,3 miljoen
Door deelnemers gekozen
€ 315.920