het Gehandicapte Kind - De Bijzondere Eredivisie

Zo’n 100.000 Kinderen hebben in Nederland te maken met een beperking. Zij zitten bijvoorbeeld in een rolstoel, kunnen niet zien of hebben een verstandelijke handicap. Zij staan vaak letterlijk en figuurlijk buitenspel. Terwijl het voor hen juist extra belangrijk is om te sporten, want sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. En door samen te sporten leer je vriendjes en vriendinnetjes kennen, heel belangrijk voor een groep die bovengemiddeld vaak eenzaam is.

Met de Bijzondere Eredivisie, een initiatief van het Gehandicapte Kind, wordt het ook voor deze kwetsbare jonge mensen mogelijk om te dromen van voetballen voor een profclub. Het is de allereerste Eredivisie-competitie ter wereld voor G-voetbal. Ajax, De Graafschap, FC Groningen, FC Emmen, SC Heerenveen, FC Utrecht, VVV Venlo, ADO Den Haag, SVB Excelsior en Heracles Almelo nemen elk een eigen G-team onder hun hoede. Deze teams meten hun krachten in een meerjarige competitie. Zo geven we ook jongeren met een handicap de kans om het beste uit zichzelf te halen, te groeien en te schitteren.

Heel Nederland kan de selectie, training en uiteindelijke competitie volgen via een zesdelige televisieserie op NPO. Met de bijdrage van de VriendenLoterij moet de Bijzondere Eredivisie als competitie een vanzelfsprekende plek krijgen binnen de profclubs van de Eredivisie.

Lees meer over het Gehandicapte Kind

Ontvangen in 2018
€ 938.000