Hartstichting-aed

Hartstichting - AED

Iedere week krijgen 300 Nederlanders een hartstilstand buiten het ziekenhuis. 80% daarvan in de eigen woonomgeving. Door snel handelen en binnen zes minuten 112 te bellen, te reanimeren en te defibrilleren, verdubbelt de overlevingskans van het slachtoffer. Daarom is er een reanimatie-oproepsysteem opgezet voor vrijwilligers.

In het geval van een hartstilstand, krijgt een vrijwilliger - de 'burgerhulpverlener' een bericht op zijn of haar mobiele telefoon. De burgerhulpverlener gaat vervolgens zo snel mogelijk naar het slachtoffer met een Automatische Externe Defibrillator (AED) die in de buurt hangt.

In Nederland zijn voldoende AED’s aanwezig. Deze bevinden zich echter vooprnamelijk in publieke gebouwen. Daardoor zijn ze niet altijd toegankelijk voor de burgerhulpverlener. Door AED’s naar buiten te brengen en dus met een geschikte AED-kast aan de buitenzijde van een gebouw plaatsen én aan te melden bij het oproepsysteem, kunnen levens gered worden.

AED's 24 uur per dag toegankelijk

Het doel van dit project is om 800 extra AED’s 24 uur per dag toegankelijk te maken voor burgerhulpverleners waarmee twee extra levens per week gered worden.

Mede dankzij u kan de Hartstichting 800 publieke locaties zoals sporthallen, bibliotheken en gezondheidscentra een geschikte AED-buitenkast gratis aanbieden. In het geval dat een locatie nog geen AED heeft, zal de Hartstichting via een speciaal aanbod deze locatie stimuleren om een AED aan te schaffen.

Lees meer over de Hartstichting

Extra project bijdrage 2015
€ 581.000,-