Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst Foundation

De Giovanni van Bronckhorst Foundation zet zich met het project S.V. Gio o.a. in voor kinderen met een leerachterstand uit groep 7 en 8. Deze kinderen krijgen begeleiding om een goede start te maken op de middelbare school.

S.V. GIO

Als profvoetballer merkte Giovanni al snel dat je alleen al met het zetten van een handtekening een glimlach kan toveren op het gezicht van een kind. Met S.V. GIO wil hij een blijvende glimlach op kindergezichten creëren.

Giovanni van Bronckhorst - tevens Vriendenloterij Ambassadeur - vertelt: "Al zijn we natuurlijk geen toverschool. Kinderen die school moeilijk vinden komen bij S.V. GIO 20 weken, 1 keer in de week na school sporten en leren. Bij S.V. GIO krijgen ze een voorzet voor de middelbare school."

"We zijn een echte sportclub, met trainers, spelerscontracten, een supportersvereniging en een Business Club. Zelf heb ik altijd een duidelijk doel voor ogen gehad, ook toen ik klein was. Veel kinderen hebben dat niet. Bij S.V. GIO laten we ze hun eigen mogelijkheden ontdekken en dat doen we net zoals profclubs dat doen met jonge talenten."

Sportenderwijs vooruit!

Kinderen komen naar S.V. GIO om aan hun toekomst te werken, om te sporten en om lol te maken. Net als in de topsport worden en duidelijke doelen gesteld. Het bijzondere bij S.V. GIO is dat kinderen samen met hun coach hun eigen doelen stellen. Doordat het uit henzelf komt gaan ze vooruit. Ook met rekenen en taal.

Lees meer over Giovanni van Bronckhorst

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Gesteund sinds 2012
Ontvangen in 2019
€ 100.000
Totaal ontvangen
€ 1,2 miljoen
Door deelnemers gekozen:
€ 153.759
"Met de bijdrage van De Vriendenloterij kan S.V. GIO dagelijks het verschil maken voor basisschoolkinderen met een leerachterstand, zodat ze met de juiste bagage aan de middelbare school kunnen beginnen"
Giovanni van Bronckhorst Oprichter