Emma at Work

Emma at Work

Zo’n 500.000 Nederlandse jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar groeien op met een chronische ziekte. Of leven met de gevolgen van een ernstige, soms levensbedreigende ziekte. Voor deze groep is het lastig een passende baan te vinden. Emma at Work helpt hen daarbij.

De jeugdwerkloosheid onder 'gezonde' jongeren in deze leeftijd ligt rond 15 procent. Voor de groep chronisch zieken en jongeren met een lichamelijke beperking is dat veel hoger: 40-50 procent. Als je vanwege ziekte moet stoppen met school en dus geen diploma hebt, is het lastig een baan te vinden. Ook staan niet alle werkgevers even flexibel tegenover een sollicitant die een beperking heeft.

Emma at Work zoekt banen

Emma at Work is de enige organisatie in Nederland die zich richt op deze jongeren. Zij wil jongeren helpen zo zelfstandig mogelijk volwassen te worden. Emma at Work biedt onder meer coaching en training gericht op persoonlijke ontwikkeling, informeert over regels en wetten en begeleidt bij werkplekken Zoals bijbanen, vakantiebanen, werkervaringsplekken en reguliere banen. Jaarlijks melden 400 jongeren zich bij Emma at Work aan.

Emma at Work wil een landelijk netwerk van betrokken bedrijven opzetten: de Club van 1000. Deze bedrijven zorgen onder meer voor werkplekken. Daarnaast opent Emma at Work in verschillende regio’s een LAB, een verzamelbroedplaats voor iedereen uit hun netwerk. Jongeren kunnen hier werken aan hun cv, een sollicitatie voorbereiden of deelnemen aan een training of workshop.

Mede dankzij de deelnemers in de VriendenLoterij kan Emma at Work de komende tijd meer jongeren bereiken en ze aan passend werk helpen.

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Eenmalige schenking in 2017
€ 375.000,-
Totaal ontvangen
€ 375.000,-