Dirk Kuyt Foundation

Dirk Kuyt, Nederlandse topvoetballer, steunt en organiseert met zijn Dirk Kuyt Foundation sportevenementen en projecten voor mensen met een beperking.

"Vanuit een persoonlijke drive en interesse heb ik een bewuste keuze gemaakt om de gehandicapten-sport in Nederland te ondersteunen. Voor velen van ons is sporten een vanzelfsprekend iets, maar voor mensen met een beperking is dit niet het geval."

Vriend van de VriendenLoterij Dirk Kuyt vervolgt: "Juist voor deze groep wil ik sportevenementen mogelijk maken, zodat zij kunnen ervaren hoe leuk sporten kan zijn. Niet alleen als fysieke inspanning, maar ook voor de verbreding van hun sociale omgeving is het van belang."

Stimulatie aangepaste sport

Mede dankzij uw deelname kan de Dirk Kuyt Foundation jaarlijks ruim 150 sportevenementen en projecten ondersteunen en hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan het bevorderen van sport onder mensen met een beperking.

"De VriendenLoterij en de Dirk Kuyt Foundation hebben de gezamenlijk doelen ‘gezondheid en welzijn’ gemeen. Ik wil alle deelnemers van de VriendenLoterij bedanken voor hun steun aan al deze goede doelen. Zonder topscorers behaal je immers geen winst.", aldus Dirk Kuyt.

Kampioenendag

Een speciaal project van de Dirk Kuyt Foundation is de Kampioenendag: een nationale sportdag voor sporters met een beperking. Mede dankzij uw deelname kan dit nationale sportevenement plaatsvinden.

Lees meer over het extra project van de Dirk Kuyt Foundation: Kampioenendag
Lees meer over Dirk Kuyt

Dirk Kuyt Foundation

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Gesteund sinds 2012
Ontvangen in 2019
€ 100.000
Totaal ontvangen
€ 1,2 miljoen
Door deelnemers gekozen
€ 64.982
"Dankzij de bijdrage van de VriendenLoterij kan de Dirk Kuyt Foundation jaarlijks ruim 80 sportevenementen voor mensen met een beperking ondersteunen"
Jan Willem van Dop Voorzitter