Bas van de Goor Foundation

De Bas van de Goor Foundation zet zich sinds 2006 in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door hen in beweging te brengen. Sporten is voor iedereen goed, maar voor mensen met diabetes soms best ingewikkeld. Terwijl het juist voor deze groep heel veel positieve effecten heeft, bijvoorbeeld op hun bloedsuikerwaardes en hun medicijngebruik. De stichting informeert mensen met diabetes over deze effecten via de website en tijdens activiteiten. De organisatie is opgericht door oud-volleyballer en Vriend van de VriendenLoterij Bas van de Goor.

Het belang van sport

De Bas van de Goor Foundation houdt van actief bezig zijn. Dus geen urenlange theorie, maar gewoon zelf ervaren en met elkaar bespreken. Zo leert een kind tijdens een sportkamp dat hij niet de enige is met diabetes en hoe hij zijn diabetes zelfstandig kan regelen, terwijl ouders even een paar dagen ‘diabetes-vrij’ hebben. Tijdens gezinsweekenden creëert de stichting begrip binnen het hele gezin over hoe dat nu werkt: bloedsuikers meten, koolhydraten tellen en insuline spuiten. Volwassenen daagt de Bas van de Goor Foundation op elk niveau uit. Van wandelen in Nederland tot fietsen in de Spaanse Pyreneeën of rennen in New York. De stichting wil iedereen met diabetes inspireren tot een sportief leven.

Dankzij uw steun kan de Bas van de Goor Foundation jaarlijks zo’n 5.000 mensen met diabetes in beweging brengen.

Lees meer over Bas van de Goor

Bas van de Goor Foundation

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Gesteund sinds 2009
Ontvangen in 2019
€ 200.000
Totaal ontvangen
€ 2,3 miljoen
Door deelnemers gekozen
€ 102.754
"Dankzij de VriendenLoterij kan de Bas van de Goor Foundation kennis, ervaring en inspiratie delen over diabetes en sport met de ruim 1 miljoen mensen met diabetes in Nederland."
Bas van de Goor Directeur