Bas van de Goor Foundation

Bas van de Goor Foundation

Op dit moment zijn er in Nederland 1 miljoen mensen met diabetes en dit aantal groeit ieder jaar. De Bas van de Goor Foundation organiseert door het hele land sportclinics, sportdagen, sportkampen en challenges voor mensen met diabetes.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat sport voor deze mensen een belangrijk middel is om de kans op complicaties te verminderen. Een van de challenges die de foundation organiseerde was de beklimming van de Kilimanjaro in Tanzania samen met acht diabetespatiënten en een begeleidingsteam. 

Het belang van sport

De sportevenementen organiseert de foundation - opgericht door VriendenLoterij Ambassadeur Bas van de Goor - niet alleen om te bewijzen dat ook mensen met diabetes topsport kunnen bedrijven. De publiciteit rondom deze gelegenheden, worden ingezet om mensen te informeren.

Via de website, presentaties en optredens in de media maakt de foundation mensen met diabetes bewust van het belang en het positieve effect van sport op hun dagelijkse leven. Mede dankzij uw deelname biedt oud-volleyballer Bas van de Goor met zijn foundation de kans om meer mensen met diabetes te laten bewegen.

Lees meer over Bas van de Goor

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Gesteund sinds 2009
Ontvangen in 2018
€ 200.000
Totaal ontvangen
€ 2 miljoen
Door deelnemers gekozen
€ 92.752
"Dankzij de VriendenLoterij kan de Bas van de Goor Foundation kennis, ervaring en inspiratie delen over diabetes en sport met de ruim 1 miljoen mensen met diabetes in Nederland."
Bas van de Goor Directeur