Corona Research Fonds

De academische fondsenwervende stichtingen in Amsterdam hebben het ‘Corona Research Fonds Amsterdam UMC’ in het leven geroepen. Tijd om de gebruikelijke en langdurige wegen te bewandelen om financiering voor onderzoeksvoorstellen rond te krijgen, is er momenteel niet. De klok tikt.

Doel van dit ‘Corona Research Fonds’ is om wetenschappers in Amsterdam UMC de kans te geven om sneller onderzoeken te kunnen starten in de strijd tegen het coronavirus. Een voorbeeld hiervan is het project PICS. PICS staat voor het Post Intensive Care Syndroom. Veel mensen die op de Intensive Care (IC) hebben gelegen blijven lang klachten houden. Deze klachten zien we terug bij patiënten met COVID-19, echter daarnaast zien we dat deze groep een heftigere reactie op inspanning laat zien.

In het Amsterdam UMC wordt hier, mede met financiering van het Corona Research Fonds, onderzoek naar gedaan om toekomstige patiënten beter te kunnen behandelen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Dr. Juultje Sommers, fysiotherapeut en onderzoeker Amsterdam UMC. Afdeling Revalidatie Amsterdam UMC.