Aandacht voor elkaar - De Zilverlijn

Soms is het prettig om even je hart te kunnen luchten of gewoon een gezellig praatje te  maken. Zeker als je minder mensen ziet dan je zou willen. Voor ouderen biedt een wekelijks of tweewekelijks telefoontje van beldienst de Zilverlijn een uitkomst.

De Zilverlijn is een initatief van het Nationaal Ouderenfonds. Op een vast afgesproken dagdeel in de week wordt een oudere gebeld door één van de getrainde vrijwilligers van het Nationaal Ouderenfonds. De vrijwilligers bieden een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek. Precies waar behoefte aan is.

Een luisterend oor
Veel ouderen in Nederland kijken elke week uit naar het belletje van de Zilverlijn. Ook Nel Koopman zou het wekelijkse telefoontje niet willen missen. Sinds tien jaar woont ze alleen. "Ik was altijd vreselijk moe. Ik heb twee tia’s gehad en ik stond er ineens alleen voor toen ik van mijn man scheidde. Dat heeft mij hard geraakt. Ik kan er nog tranen van in mijn ogen krijgen."

Nel vind het heerlijk om gebeld te worden en contact te hebben met een ander. "Ik praat veel over het geloof en mijn gehandicapte zoon. Het is zo fijn om dat altijd met iemand te kunnen delen. Elk gesprek geeft mij weer een leuke herinnering."

Opgeven als vrijwilliger
Wil jij ouderen een luisterend oor bieden? Bekijk de vrijwilligersvacature en help mee!