De actie heeft als doel zoveel mogelijk geld te werven voor onderzoek. Onderzoek dat bijvoorbeeld moet leiden tot een snellere oplossing in de vorm van een geneesmiddel voor Alzheimer of mogelijkheden om de ziekte te voorkomen.

De VriendenLoterij en Alzheimer Nederland willen samen de krachten bundelen en zo heel Nederland de ernst van Alzheimer laten inzien en de mensen vragen mee te spelen met de VriendenLoterij voor Alzheimer Nederland. Dit betekent dat de helft van de lotprijs die deze deelnemers betalen, direct ten goede komt aan Alzheimer Nederland.

Tegelijkertijd maken de deelnemers in november kans op de prijzen uit de VriendenLoterij PrijzenMarathon, oplopend tot maar liefst € 1 miljoen met een gemiddelde winkans van 1 op 2.

Deze prijzen kunt u winnen!
* Geldprijzen van € 25.000,- en hoger kunnen verdeeld worden over meerdere winnaars. De auto’s worden getrokken op universum en uitsluitend uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto's die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Voor meer informatie zie www.vriendenloterij.nl/winkans.