Eredivisie VriendenLoterij

Eredivisie

De VriendenLoterij is sinds 2005 Maatschappelijk Partner van de Eredivisie. Door deze samenwerking is het mogelijk om in de VriendenLoterij mee te spelen voor een Eredivisieclub naar keuze.

Fans die meespelen in de loterij steunen met de helft van hun inleg direct de jeugdopleiding van hun favoriete club. Op deze manier krijgen de kinderen naast hun voetbalopleiding ook studiebegeleiding en goede persoonlijke begeleiding.

De jeugd heeft de toekomst

Als u meespeelt met een lot voor uw favoriete Eredivisieclub, steunt u met 50% van uw inleg de jeugdopleiding. De VriendenLoterij geeft de kinderen bewust een steuntje in de rug, zodat ze een goede basis hebben voor de toekomst mochten ze het betaalde voetbal niet halen.

Ook gebruiken de clubs de opbrengsten om maatschappelijke activiteiten te organiseren voor een betere samenleving. Door de jarenlange samenwerking met de Eredivisie zijn duizenden basisschoolkinderen gezonder gaan leven en eten, en hebben zij goede sociale vaardigheden ontwikkeld.

Maatschappelijk Speler Eredivisie

De VriendenLoterij reikt ieder seizoen de prijs voor Maatschappelijk speler Eredivisie uit. Elk jaar wordt de Eredivisiespeler die een echte voorbeeldfunctie vervult, beloond met een geldprijs. Dit bedrag wordt besteed aan een maatschappelijk project naar keuze.

PSV-doelman Jeroen Zoet won de award voor Maatschappelijk Speler. Hij zet zich onder andere in Spieren voor Spieren en maatschappelijke projecten van PSV.

Bekijk alle Maatschappelijk Spelers Eredivisie

Duizenden Eredivisieprijzen

Elk seizoen maken deelnemers van de VriendenLoterij kans op duizenden Eredivisieprijzen zoals seizoenkaarten, wedstrijdtickets, fanshop cadeaukaarten, meet-and-greets met Eredivisiespelers én tickets voor exclusieve plaatsen direct aan het veld.