Eredivisie VriendenLoterij

Eredivisie

De VriendenLoterij is al ruim negen jaar Maatschappelijk Partner van de Eredivisie. Door deze samenwerking is het mogelijk om in de Loterij mee te spelen voor een Eredivisieclub naar keuze.

Fans die meespelen in de VriendenLoterij steunen met de helft van hun inleg direct de jeugdopleiding van hun favoriete club. Op deze manier krijgen de kinderen naast hun voetbalopleiding ook studiebegeleiding en goede persoonlijke begeleiding.

De jeugd heeft de toekomst

De VriendenLoterij geeft deze kinderen bewust een steuntje in de rug, zodat ze een goede basis hebben voor de toekomst mochten ze het betaalde voetbal niet halen. Ook gebruiken de clubs de opbrengsten om maatschappelijke activiteiten te organiseren voor een betere samenleving. Door de jarenlange samenwerking met de Eredivisie zijn duizenden basisschoolkinderen gezonder gaan leven en eten, en hebben zij goede sociale vaardigheden ontwikkeld.

Maatschappelijk Speler van het Jaar

De VriendenLoterij reikt ieder seizoen de prijs voor Maatschappelijk speler Eredivisie uit. Elk jaar wordt de Eredivisiespeler die een echte voorbeeldfunctie vervult richting de jeugd en zich inzet voor verschillende maatschappelijke projecten, beloond met een geldprijs.

Deniz Türüc werd Maatschappelijk speler Eredivisie 2014. Naast zijn carrière als profvoetballer is Deniz actief als jeugdtrainer van de E1 van Enschedese Boys. Daar brengt hij wekelijks jonge spelers het nodige bij op voetbaltechnisch én mentaal vlak. Hij zet zich actief en met veel enthousiasme in voor verschillende maatschappelijke projecten van Go Ahead Eagles, zoals Playing for Success en de Buurtleague. Dit doet hij op wekelijkse basis. Bekijk hier de vorige winnaars van de Maatschappelijk Speler van het Jaar verkiezing.

Duizenden Eredivisieprijzen

Elk seizoen maken deelnemers van de VriendenLoterij kans op duizenden Eredivisieprijzen zoals seizoenkaarten, wedstrijdtickets, fanshop cadeaukaarten, meet-and-greets met Eredivisiespelers én tickets voor exclusieve plaatsen direct aan het veld.