Stichting Heppie

Bij Stichting Heppie kan Lisa onbezorgd kind zijn

De elfjarige Lisa woont samen met haar moeder, broertje en zusje. Omdat haar moeder worstelt met psychische problemen, neemt Lisa vaak volwassen taken over. Gelukkig wordt zij geholpen door Heppie en heeft ze nu twee vriendinnen die weten hoe het is als je moeder ziek is.

Lisa heeft een belangrijke rol in het gezin. Ze zorgt voor het eten en helpt haar moeder met de zorg voor haar broertje en zusje. "Ik kan al best goed koken en breng iedere dag mijn broertje en zusje naar school. Macaroni met ui, dat maak ik vaak, of tosti’s", vertelt ze.

Lisa durft geen klasgenoten mee naar huis te nemen en maakt daarom weinig contact op school. Dankzij Stiching Heppie voelt Lisa zich minder alleen: "Nu weet ik ook dat ik niet de enige ben, dat voelt wel fijn. Samen gaan we lekker kletsen of karaoke zingen. Iedereen is hier altijd vrolijk en heel lief."

Ontspanning, plezier en gezelligheid

Stichting Heppie zet zich in voor kinderen die het even niet meezit en die extra aandacht nodig hebben. Zij geven kinderen van 6 tot en met 18 jaar die sociaal uitgesloten zijn of dreigen te raken, de kans om mee te (blijven) doen. Dit doet Heppie door het bieden van vakanties en weekenden vol ontspanning, plezier en gezelligheid.

Heppie organiseert deze vrijetijdsactiviteiten om de kinderen positieve levenservaringen en leermomenten te bezorgen. Door deze weekenden en vakanties worden de kinderen even uit de moeilijke dagelijkse situatie gehaald. Ook het thuisfront kan hierdoor vaak even op adem komen van de soms zware opvoedingstaak.

Meer kinderen verdienen een fijne tijd

Jaarlijks biedt Heppie zo’n 1800 kinderen een onvergetelijke tijd. Heppie heeft helaas een groeiende wachtlijst omdat er nog zoveel meer kinderen zijn die een fijne tijd verdienen. Gelukkig is Heppie in 2015 van plan om 32 vakanties en 68 weekenden te organiseren! Dankzij haar deelnemers kan de VriendenLoterij deze missie van Stichting Heppie steunen.

Lees meer over Stichting Heppie