Pink Ribbon

Pink Ribbon

Pink Ribbon vraagt aandacht voor borstkanker. 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Het is zelfs doodsoorzaak nummer 1 voor vrouwen tussen de 35 en 55 jaar. Jaarlijks krijgen 15.000 mensen de diagnose borstkanker (dit zijn er 41 per dag!) waarvan 3.200 het niet overleven.

Beter en langer leven

Er is veel aandacht nodig voor de borstkankerpatiënt van vandaag die de juiste behandeling en optimale begeleiding verdient. Met als doel een beter en langer leven. Daarom financiert Pink Ribbon projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en lange termijn effecten van borstkanker.

Zo geeft Pink Ribbon financiering aan het opzetten van fertiliteitsklinieken. Hier worden jonge vrouwen met borstkanker geïnformeerd over het feit dat sommige behandelingen van borstkanker de vruchtbaarheid kunnen beïnvloeden en over de mogelijkheid om je vruchtbaarheid te ‘bewaren’ voor na de behandeling.

Kanker bespreekbaar voor kinderen

Ook heeft Pink Ribbon bijgedragen aan de website www.kankerspoken.nl. Een website die je helpt om kanker bespreekbaar te maken voor kinderen. Dankzij onze deelnemers kunnen ook peuters en kleuters terecht op de website, waarin ze uitleg krijgen over de ziekte. In het onderstaande filmpje vertelt Elja wat Kankerspoken voor haar en haar gezin heeft betekend.

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Web
www.pinkribbon.nl
Adres
Olmenlaan 159 B
1404 DE Bussum
Gesteund sinds 2009
Ontvangen in 2015
€ 200.000,-
Totaal ontvangen
€ 5.574.068,-
Extra geoormerkte bijdrage
€ 581.288,-
"Mede dankzij de VriendenLoterij hebben we al bijna 200 onderzoeken en projecten op het gebied van borstkanker gefinancierd."
Carolina Pruis Directeur