Oogfonds

Oogfonds

Nederland telt tussen de 350.000 en 500.000 mensen met een visuele beperking (zeer slechtzienden en blinden). Volgens een recent rapport van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) zal dit aantal onder invloed van de vergrijzing binnen vijftien jaar verdubbelen. Stichting Oogfonds helpt deze mensen.

Wetenschappelijk onderzoek

Oogfonds is hoofdfinancier van alle organisaties in Nederland op het gebied van belangenbehartiging voor visueel beperkten en maakt zich sterk om samen met andere organisaties te zoeken naar oplossingen in het financieren van oogheelkundig wetenschappelijk onderzoek en belangenbehartiging van en voor visueel gehandicapten.

Innovatie

Naast financier is het Oogfonds ook aanjager van innovatie van producten en diensten voor mensen met een visuele beperking. De VriendenLoterij steunde nog geen organisatie die zich inzet voor mensen met een visuele beperking. Met de sterke groei van deze groep mensen laat het huidige budget van het Oogfonds niet toe alles te doen wat nodig is. Daarom is deze bijdrage van belang.

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Web
www.oogfonds.nl
Adres
Catharijnesingel 40 (7e etage)
3511 GC Utrecht
Gesteund sinds 2008
Ontvangen in 2015
€ 200.000,-
Totaal ontvangen
€ 2.183.872,-
Extra geoormerkte bijdrage
€ 98.890,-
"Geweldig dat zoveel mensen met de VriendenLoterij meespelen voor belangrijk onderzoek naar oogziektes en voorlichting"
Edith Mulder Directeur