Nederlandse Vereniging voor Autisme

Autisme is een ontwikkelingsstoornis waarbij informatie die via de zintuigen in de hersenen binnen komt niet goed kan worden geordend. De wereld van mensen met autisme bestaat uit losse fragmenten zonder verband.

Dit uit zich in beperkingen in de sociale interactie, de communicatie en een zich steeds herhalend gedrag. Autisme kent vele vormen en gradaties waardoor de diagnose vaak lastig te stellen is. Zo’n 190.000 mensen in Nederland hebben een vorm van autisme waarvan niet bij iedereen de symptomen worden herkend.

Maatschappelijke positie versterken

NVA-AutismeFonds is in 1978 opgericht en helpt de maatschappelijke positie van kinderen en volwassenen met autisme te versterken. De Vereniging telt ruim 14.000 leden en ruim 500 actieve vrijwilligers. Zij verzorgen regionale (lotgenoten-)contacten en organiseren regionale informatiedagen en activiteiten zoals de Auti-Actie Dagen. Dit zijn dagjes uit speciaal voor kinderen en jongeren met autisme. Elke deelnemer wordt daarbij begeleid door een vrijwilliger. Het doel is de kinderen een leuk dagje uit te bezorgen en het gezin een dag te ontlasten.

Het landelijke bureau beheert de informatie- en advieslijn en verstrekt informatie over autisme.

Lees meer over het extra project van de Nederlandse Vereniging voor Autisme

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Web
www.autisme.nl
Adres
Weltevreden 4c
3731 AL De Bilt
Gesteund sinds 2009
Ontvangen in 2014
€ 200.000,-
Totaal ontvangen
€ 1.919.336,
Extra geoormerkte bijdrage
€ 27.351,-
"Mede dankzij de VriendenLoterij kan de Nederlandse Vereniging voor Autisme activiteiten organiseren om te bouwen aan een autismevriendelijke maatschappij"
Swanet Woldhuis Directeur