Nederlandse Brandwonden Stichting

De Nederlandse Brandwonden Stichting had oorspronkelijk het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van brandwonden als doelstelling. Maar al kort na de oprichting besloot het bestuur de doelstellingen uit te breiden.

Optimale behandeling, preventie en hulpverlening

Momenteel zijn de drie doelstellingen van de Nederlandse Brandwonden Stichting: het bevorderen van een optimale behandeling van patiënten met ernstige verbrandingen (via onderzoek, opleiding en de Huidbank), de preventie van brandwonden en het bevorderen van de psychosociale hulpverlening aan brandwondenslachtoffers. 

Brandwondencentra

Daarnaast heeft de Nederlandse Brandwonden Stichting bijgedragen aan de oprichting van de drie brandwondencentra in Nederland: Beverwijk (1973), Groningen (1979) en Rotterdam (1986).

Sociale acceptatie

De Brandwonden Stichting wil ook graag de sociale acceptatie van mensen met brandwonden bevorderen. "En daarvan is pas werkelijk sprake als brandwondenslachtoffers overal in de samenleving kunnen leven, werken en recreëren, zonder steeds het gevoel te hebben een brandwondenslachtoffer te zijn", vindt de Stichting.

Lees meer over het extra project van de Nederlandse Brandwonden Stichting

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Web
www.brandwonden.nl
Adres
Zeestraat 29
1941 AJ Beverwijk
Gesteund sinds 2004
Ontvangen in 2015
€ 635.101,-
Totaal ontvangen
€ 10.455.352,-
Extra geoormerkte bijdrage
€ 153.087,-
"Als u voor de Brandwonden Stichting meespeelt, draagt uw lot bij aan pijnbestrijding bij kinderen met brandwonden. Dat is geweldig!"
R. Baardse Directeur