Stichting Metakids

Metakids

Elk jaar worden in Nederland rond de 800 kinderen geboren met stofwisselingsziekte. Voor ongeveer de helft daarvan bestaat geen goede behandeling, waardoor zij jong overlijden of ernstige blijvende schade oplopen. Metakids werft fondsen voor onderzoek en brengt stofwisselingsziekte onder de aandacht.

Op dit moment zijn er ruim 10.000 Nederlandse gezinnen met één of meer kinderen met stofwisselingsziekte. Het leven van de kinderen is vaak uitzichtloos, maar ook de rest van het gezin heeft het loodzwaar. Een kind met stofwisselingsziekte brengt veel verdriet en intensieve zorg met zich mee.

Als het onderzoek in dit tempo doorgaat, geloven artsen dat stofwisselingsziekte binnen tientallen jaren sneller te vinden, behandelen en zelfs te genezen zal zijn. Hoe meer geld er beschikbaar is voor onderzoek, hoe sneller de oplossing van deze vaak dodelijke ziekte in beeld komt.

Metakids richt zich op alle kinderen met een stofwisselingsziekte. De stichting financiert onderzoek aan alle academische metabole expertisecentra in Nederland. Door structurele financiële steun te bieden en bekendheid te geven aan het werk van Metakids helpt de VriendenLoterij meer onderzoek mogelijk te maken.


Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Web
www.metakids.nl
Adres
Vijzelstraat 20
1017 HK Amsterdam
Gesteund sinds 2014
Ontvangen in 2015
€ 200.000,-
Totaal ontvangen
€ 401.532,-
Extra geoormerkte bijdrage
€ 1.166,-