Lucille Werner Foundation

In Nederland wonen meer dan 1,7 miljoen mensen met een handicap. In onze samenleving heeft een handicap vaak een negatief imago. De Lucille Werner Foundation stimuleert een positieve beeldvorming rond mensen met een handicap en helpt mensen met een beperking te denken in mogelijkheden. Dit doet de foundation door het inzetten van verschillende vormen van media en het ondernemen van gerichte activiteiten voor deze doelgroep.

CAPawards

De Lucille Werner Foundation initieerde onder meer de CAPawards en de juniorvariant de CAPPIES. CAP verwijst naar handiCAP maar ook naar ‘capability’; de mogelijkheden die je hebt met je handicap.

Tijdens de jaarlijkse televisieshow wordt een CAPaward uitgereikt aan een persoon met een handicap en met een bijzonder talent, binnen de categorieën carrière, entertainment en sport. Het programma laat een breed publiek zien welke mogelijkheden mensen met een lichamelijke handicap hebben. 

Klaarstomen voor de arbeidsmarkt

Uit de CAPawards is in 2010 de CAP100 ontstaan: een groep van 100 mensen met een handicap die klaar zijn voor de arbeidsmarkt. Uit cijfers van het CBS blijkt dat mensen met een lichamelijke of psychische beperking een steeds grotere behoefte hebben aan een baan en een maatschappelijke carrière. Bedrijfsleven en mensen met een handicap worden met elkaar in contact gebracht met als uiteindelijk doel een passende arbeidsplaats. 

Met de bijdrage van de VriendenLoterij kan de Lucille Werner Foundation haar initiatieven verder ontwikkelen.

Lees meer over het extra project van de Lucille Werner Foundation

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Web
www.lwfoundation.nl
Adres
De Werf 1
3632 AE Loenen aan de Vecht
Gesteund sinds 2010
Ontvangen in 2015
€ 200.000,-
Totaal ontvangen
€ 1.501.168,-
Extra geoormerkte bijdrage
€ 59.441,-
"Dankzij de VriendenLoterij kan de Lucille Werner Foundation mensen met een handicap klaarstomen voor het bedrijfsleven. U zorgt ervoor dat zij weer volop meedraaien in onze samenleving! "
Lucille Werner Oprichter