Jeugdsportfonds

Het Jeugdsportfonds wilt zoveel mogelijk kinderen sportkansen bieden. In Nederland leven zo’n 340.000 kinderen en jongeren in gezinnen waar te weinig geld is om de contributie van een sportclub te betalen. Deze kinderen hebben een verhoogd risico op achterstand in hun schoolcarrière*.

Laat kinderen sporten

Het Jeugdsportfonds laat kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen sporten bij verenigingen. Het fonds werkt alleen via professionals die betrokken zijn bij de scholing, begeleiding en/of opvoeding van het kind, zoals leraren, jeugdhulpverleners, artsen of buurtwerkers. Per kind wordt per jaar tot € 225 betaald voor contributie, kleding en eventuele sportattributen. Het geld gaat direct naar de sportvereniging of de sportwinkel. De intermediair ziet erop toe dat het kind deelneemt aan de activiteiten waar contributie voor betaald is.

Sportkansen voor kinderen

Al meer dan 40.000 kinderen hebben via het Jeugdsportfonds een sportkans gekregen. In 2009 waren dat 13.510 kinderen. Met de bijdrage van de VriendenLoterij kan het Jeugdsportfonds Nederland de samenwerking met KNVB, Stichting Meer dan Voetbal, NOC*NSF, de Johan Cruyff Foundation, Richard Krajicek Foundation en andere maatschappelijke organisaties in de sport verder intensiveren.

Daarnaast helpt de bijdrage de basis voor structurele financiering voor de komende jaren zeker te stellen, om zo de ambitie van het Jeugdsportfonds - jaarlijks 40.000 kinderen een sportkans bieden - waar te maken.

* Bron: onderzoek SCP over jeugdparticipatie van kinderen in een financiële achterstandssituatie uit 2009

Lees meer over het extra project van het Jeugdsportfonds en Nationaal Fonds Kinderhulp

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Web
www.jeugdsportfonds.nl
Adres
Pilotenstraat 6 G
1059 CJ Amsterdam
Gesteund sinds 2010
Ontvangen in 2015
€ 200.000,-
Totaal ontvangen
€ 1.225.290,-
Extra geoormerkte bijdrage
€ 71.641,-
"Dankzij de VriendenLoterij kan het Jeugdsportfonds jaarlijks bijna 800 kinderen een sportkans bieden die zij anders nooit gehad zouden hebben."
Monique Maks Directeur