Hersenstichting

Gezonde hersenen zijn van levensbelang. Door een hersenaandoening raak je vaak jezelf kwijt. Vrijwel iedereen krijgt ooit in zijn leven te maken met een hersenaandoening. De Hersenstichting zet zich in voor gezonde hersenen.

Lopen, praten en denken, alles wat zo vanzelfsprekend lijkt, kan zomaar voorbij zijn. De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. Om dit te bereiken financiert de stichting onderzoek, geeft zij voorlichting en voert zij vernieuwende projecten uit.

Elk jaar nieuwe slachtoffers

Per jaar komen er 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Naar schatting leven in Nederland 650.000 mensen met de gevolgen van hersenletsel. Ook familie en vrienden worden hierdoor getroffen. Dat moet stoppen.

En het kán stoppen. De Hersenstichting is ervan overtuigd dat we in de toekomst hersenziekten kunnen genezen en onze hersenen gezond kunnen houden.

Kijktip: Geef om je hersenen

Op woensdag 25 mei om 21.25 uur op NPO 1 wordt er in de tv-show Geef om je hersenen aandacht besteed aan de werking van ons brein. Charles Groenhuijsen en Leontine Borsato presenteren samen deze informatie tv-show. Een avondvullend programma vol met bijzondere optredens en indrukwekkende verhalen.

Web
www.hersenstichting.nl
Adres
Prinses Catharina-Amaliastraat 16
2496 XD Den Haag
Gesteund sinds 2004
Ontvangen in 2015
€ 635.101,-
Totaal ontvangen
€ 11.838.444,-
Extra geoormerkte bijdrage
€ 538.858,-
"Dankzij de Vriendenloterij kan de Hersenstichting zich blijven inzetten om gezonde hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en om goede zorg te krijgen voor hersenpatiënten."
Herman de Haan Directeur