Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst Foundation

Giovanni van Bronckhorst en zijn vrouw Marieke hebben samen S.V. GIO opgericht. Een sport- en leerclub voor kinderen met een leerachterstand uit groep 7 en 8 van de basisschool. Bij S.V. GIO worden kinderen als topsporters begeleid op weg naar een goede start op de middelbare school.

S.V. GIO

Als profvoetballer merkte Giovanni al snel dat je alleen al met het zetten van een handtekening een glimlach kan toveren op het gezicht van een kind. Met S.V. GIO wil hij een blijvende glimlach toveren. “Al zijn we natuurlijk geen toverschool. Kinderen die school moeilijk vinden komen bij S.V. GIO 20 weken, 1x in de week na school sporten en leren. Bij S.V. GIO krijgen ze een voorzet voor de middelbare school. We zijn een echte sportclub, met trainers, spelerscontracten, een supportersvereniging en een Business Club. Zelf heb ik altijd een duidelijk doel voor ogen gehad, ook al toen ik klein was. Veel kinderen hebben dat niet. Bij S.V. GIO laten we ze hun eigen mogelijkheden ontdekken en dat doen we net zoals profclubs dat doen met jonge talenten. Alleen wordt er bij ons dus onderwijs gegeven en zeker niet alleen gevoetbald.”

Sportenderwijs vooruit!

Kinderen komen naar S.V. GIO om aan hun toekomst te werken, om te sporten en om lol te maken. Net als in de topsport worden en duidelijke doelen gesteld. Het bijzondere bij S.V. GIO is dat kinderen samen met hun coach hun eigen doelen stellen. Doordat het uit henzelf komt gaan ze vooruit. Ook met rekenen en taal.

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Web
www.vanbronckhorstfoundation.com
Adres
Van Zandvlietplein 3
3077 AA Rotterdam
Gesteund sinds 2012
Ontvangen in 2015
€ 100.000,-
Totaal ontvangen
€ 402.062,-
Extra geoormerkte bijdrage
€ 686,-
"Met de bijdrage van De Vriendenloterij kan S.V. GIO dagelijks het verschil maken voor basisschoolkinderen met een leerachterstand, zodat ze met de juiste bagage aan de middelbare school kunnen beginnen"
Giovanni van Bronckhorst Oprichter