Esther Vergeer Foundation

Esther Vergeer - Sportrolstoelen voor Join the Club

Met het project Join the Club brengt de Esther Vergeer Foundation sportverenigingen, ouders en kinderen met een lichamelijke handicap bij elkaar. Het doel van de foundation is uiteindelijk om alle kinderen van 6 tot 17 jaar zo dicht mogelijk in de buurt te kunnen sporten.

Veel kinderen met een beperking bewegen te weinig en weten niet wat mogelijk is. De Esther Vergeer Foundation - van VriendenLoterij Ambassadeur Esther Vergeer - brengt hier verandering in. Met Join the Club geeft de foundation advies aan verenigingen over hoe zij lichamelijk gehandicapte kinderen op een plezierige en veilige manier kan laten bewegen.

Ook worden er kennismakingsdagen bij sportverenigingen georganiseerd voor ouders en kinderen. Er zijn trainingsprogramma's voor trainers én bestuurders krijgen hulp bij het aanvragen van subsidies.

Rolstoeltennis voor 225 kinderen

Daarnaast stelt de foundation sportrolstoelen beschikbaar aan de vereniging om de kennismaking met een nieuwe sport voor de kinderen zo laagdrempelig mogelijk te maken. Een sportrolstoel is noodzakelijk om te leren tennissen maar niet iets dat bij de start van een nieuwe sport direct door ouders kan worden aangeschaft.

De foundation verwacht met deze investering bij zo’n 45 nieuwe verenigingen rolstoeltennis op te kunnen starten voor zo’n 225 kinderen. De Esther Vergeer Foundation hoopt dat dit inititaief een vliegwiel is voor andere mogelijke financiers of clubs om deze investering in de toekomst zelf te doen.

Lees meer over de Esther Vergeer Foundation
Lees meer over Esther Vergeer

Ontvangen in 2016
€ 200.000,-