Dirk Kuyt Foundation

Dirk Kuyt Foundation - Kampioenendag

De Dirk Kuyt Foundation financiert en organiseert jaarlijks zo’n 100 kleinschalige sportevenementen voor sporters met een fysieke of verstandelijke beperking. In 2017 wilt de foundation hier meer aandacht voor genereren.

De naamsbekendheid rondom aangepaste sport is belangrijk om de sport toegankelijker te maken en om het aanbod te vergroten moeten. Daarom zal de foundation de publiciteit zoeken door het organiseren van landelijke evenementen. Daarnaast wil de foundation de afstand tussen niet gehandicapte en gehandicapte sporters verkleinen.

Nationale sportdag met Dirk Kuyt

Mede dankzij uw deelname wordt daarom Kampioenendag georganiseerd: een nationale sportdag voor 800 sporters met een beperking. Tijdens deze dag laten de nationale teams en bonden zien wat zij doen en worden Nationale Kampioenschappen gespeeld.

Naast een sportief programma waaraan ook het publiek met en zonder beperking deel kan nemen, is er een inhoudelijk netwerkprogramma voor sportbonden, sportverenigingen en andere (toekomstig) sportgerelateerde organisaties.

Doel van het netwerkprogramma is kennis delen, inspireren en afspraken maken om gezamenlijk de toegankelijkheid van aangepaste sport te verbeteren.

Lees meer over de Dirk Kuyt Foundation

Ontvangen in 2016
€ 135.000,-