Bas van de Goor Foundation

Bas van de Goor Foundation

Op dit moment zijn er in Nederland 1 miljoen mensen met diabetes en dit aantal groeit ieder jaar. Het is wetenschappelijk aangetoond dat sport voor deze mensen een belangrijk middel is om de kans op complicaties te verminderen. De Bas van de Goor Foundation organiseert door het hele land sportclinics, sportdagen, sportkampen en challenges voor mensen met diabetes. Een van de challenges in 2008 was de beklimming van de Kilimanjaro in Tanzania samen met acht diabetespatiënten en een begeleidingsteam. 

Het belang van sport

Niet alleen om te bewijzen dat ook mensen met diabetes topsport kunnen bedrijven maar ook om de exposure die uit deze challenge voortkwam in te zetten om mensen met diabetes te informeren. Via de website, presentaties en optredens in de media maakt de foundation mensen met diabetes bewust van het belang en het positieve effect van sport op hun dagelijkse leven.

De bijdrage van de VriendenLoterij biedt oud-volleyballer Bas van de Goor met zijn foundation de kans om meer mensen met diabetes te laten bewegen.

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Web
www.bvdgf.org
Adres
Papendallaan 7
6816 VD Arnhem
Gesteund sinds 2009
Ontvangen in 2015
€ 200.000,-
Totaal ontvangen
€ 1.266.427,-
Extra geoormerkte bijdrage
€ 6.201,-
"Dankzij de VriendenLoterij kan de Bas van de Goor Foundation kennis, ervaring en inspiratie delen over diabetes en sport met de ruim 1 miljoen mensen met diabetes in Nederland."
Bas van de Goor Directeur